Der kan være mange forskellige roller på en arbejdsplads – men arbejder du med indkøb indenfor velfærd- og sundhedssektoren, så ved du godt, hvordan arbejdet føles, uanset titlen.

For udstyr som kørestole er simpelthen en kæmpe jungle af forskellige muligheder. Og ikke nok med, at du skal levere en god service til de mennesker, som nyder godt af al den her velfærd. Du skal også være med til at holde det priseffektivt!

Og det er ikke kun selve stolen, som skal tænkes på. Der er nemlig også snesevis af elementer og komponenter, som kan købes ved siden.

Og selvom det måske er lidt sjovt at høre, så er meget af dette udstyr faktisk utroligt populært og kan endda blive rigtigt vigtigt. Læs videre og lær mere om noget af det vigtigste tilbehør til kørestole i dag!

Bord til kørestolen

Det der med at spise, spille kort eller meget andet, som kræver hænder og objekter tæt på kroppen kan nogle gange vise sig at blive lidt en udfordring for kørestolsbrugere.

Enhver professionel i industrien ved også, at disse handlinger, samt andre, heller ikke bare lige er til at undvære. Derfor vælger flere institutioner nu at indkøbe kørestolsborde, som kan monteres på stolen!

Her er det især vigtigt, at du vælger en model, som kan indstilles for både højde og bredde. Det gør nemlig, at I ikke behøver have mange af disse borde liggende – der skal bare være nok til, at de kan gives til de mest trængende mennesker. Så kan de justeres efter behov.

Den trykaflastende sædepude

Det der med at købe en sædepude har i lang tid været et standardindkøb for mange virksomheder. Men selv her sker der også udviklinger.

Sædepuderne har selvfølgelig været populære, fordi de kan give patienterne ekstra komfort, når de sidder i stolen. Desværre er disse puder ikke med til at løse et mere fundamentalt problem i tryksår.

Derfor skal I selvfølgelig ud at lede efter trykaflastende sædepuder! Disse smarte puder pustes op med luft, hvor du ofte selv definerer trykket – eksempelvis i ProComforts model. Her bruges et ventilsystem, som gør, at trykket kan reguleres i de enkelte kamre.

Smart er det her, at en patient kan sidde bedre med den rigtige indstilling. Men samtidig gør det, at der kan rettes op på dårlige siddestillinger, som skaber tryksår.

Og tryksår er efterhånden en dyr omkostning for os alle sammen. Ved en investering i disse puder kan denne omkostning altså undgås.

Fastspændingssystemer gør transport meget lettere

Det sidste punkt på denne liste er ikke et element, som kun sidder på kørestolen. I stedet skal det være med til at facilitere at både kørestolsbrugere såvel som medarbejdere har en lettere hverdag end før.

Med fastspændingssystemer får I en let måde at sikre en kørestol på plads med. Disse systemer kan komme i mange forskellige størrelser, med for skellige mekanismer og til forskellige kørestole. Derfor bør du først og fremmest undersøge, om der er systemer, der passer specifikt til de kørestole, som I allerede har.

Når det er sagt, så er der flere fordele ved disse systemer. For brugerne er det en fin måde at holde stolen på plads på. Som sagt, så er dette ofte ideelt under transport, hvor der ellers kan opstå problemer her.

Derudover er det også rart for de professionelle, som arbejder med kørestolsbrugeren. Det kan give dem mere tryghed og samtidig et mere sikkert og behageligt arbejdsmiljø. De skal ikke længere bekymre sig om løbske eller usikre kørestole under transporten!

Skriv en kommentar