For mange unge er det en vigtig livsbegivenhed at tage kørekort. Det er nu, du er blevet stor. Med et kørekort behøver du ikke altid få et lift af mor eller far. Nej, nu kan du i stedet låne bilen selv og køre af sted for at besøge venner og løbe ærinder.

Derfor gælder det også bare om at finde en køreskole, så du kan komme i gang. De næste måneder kommer til at stå på kedelige teori, men når du først har klaret dig gennem køreskolen, er du fri til at køre vejene tynde.

Nærområdet

Du skal tage kørekort og alt er mega fedt, men du skal jo først og fremmest lige finde en køreskole. Du skal huske på, at indtil du faktisk har taget et kørekort, skal du fragte dig selv til og fra køreskolen, så det er klogt at finde en køreskole, som ligger i nærheden af dit hjem.

Hvis du bor i Århus, kan du overveje at starte hos køreskolen 5gear, der er blandt de bedste køreskoler i byen.

Find den gode pris

En anden ting, som du skal kigge efter når du vælger køreskole, er priserne. Et kørekort er ikke et billigt foretagende. Priserne ligger ofte over 10.000 kroner, og det er kun for undervisningen. Hos 5gear og mange andre køreskoler skal du derudover betale for førstehjælpskurser, leje af skolevogn til køreprøve, lægeerklæring og alverdens andre ting.

Det er en stor mundfuld, så du bør virkelig være opmærksom på prisen. Det kan være en god idé at gennemgå priserne sammen med dine forældre og få deres bud på, hvad du skal vælge. Især siden du også skal huske, at der er stor sandsynlighed for, at du kommer til at dumpe en eller flere af prøverne.

At dumpe både teoriprøver og køreprøver er langt fra unormalt, og hver gang du dumper skal der flere udgifter på bordet for at tage en ny prøve.

Tjek dit skema

Endelig skal du så tænke på, hvornår du kan starte, og hvilke dage, du realistisk set har fri til at tage til undervisning. Køreskoler har som regel holdstarter, der opgives på deres hjemmesider, så du kan finde ud af, hvornår undervisningen finder sted.

På den måde kan du vurdere om du vil kunne deltage på holdet. Der er jo ikke noget ved at betale tusindvis af kroner for at starte på et hold, som du ikke kan deltage på alligevel.

Skriv en kommentar