Lær mere om arbejdsskadeerstatning

Vil du gerne vide mere om arbejdsskadeerstatning? Her kan du lære mere om, hvad en arbejdsskadeerstatning er for noget, hvornår der er tale om en arbejdsskade og hvilke former for arbejdsskader der findes. Læs med videre her.

Hvad er en arbejdsskadeerstatning for noget?

Hvis en person bliver skadet på arbejdet, kan det være, at vedkommende har ret til en arbejdsskadeerstatning. Det kan være både en fysisk eller en psykisk skade. Når det kommer til arbejdsskader, så indebærer dette både erhvervssygdomme samt arbejdsulykker. Det der er relevant er, om selve skaden er sket på arbejdspladsen, i arbejdstiden eller under selve arbejdet.

Men hvornår er der så tale om en arbejdsskade? Det kræver altid en individuel vurdering, når det drejer sig om en arbejdsskade. Dog er der helt generelt set tale om en arbejdsskade, hvis den pågældende person har været ude for en ulykke på arbejdet, eller hvis personen har fået en skade eller sygdom i relation til selve arbejdet.

Hvilke former for arbejdsskader findes der?

Der findes flere forskellige former for arbejdsskader. Eksempelvis findes der både arbejdsulykker og erhvervssygdomme. En arbejdsulykke er en fysisk eller psykisk skade, der pludseligt er opstået. Det kan for eksempel være en tømrer, der er i gang med at renovere et tag på et hus og falder igennem taget. Dette er det, der bliver kaldt for en arbejdsulykke.

En erhvervssygdom er derimod en lidelse, der er kommet på baggrund af personens arbejde. Det kan eksempelvis være, at der er forhold eller påvirkninger på personens arbejdsplads, der har forværret en eksisterende skade eller ført til selve skaden.